Liseliler Tavukçuluğu Anatomisinden Yemlemesine Kadar Öğreniyor
363
16:36
30.03.2022

Liseliler Tavukçuluğu Anatomisinden Yemlemesine Kadar Öğreniyor

Malatya'da 1960 yılında "Ziraat Okulu" adıyla kurulan Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin öğrencileri, okulda kurulan kanatlı hayvan atölyesinde tavuk yetiştiriciliğinin tüm aşamalarını öğreniyor.

Milli Eğitim Bakanlığının Ar-Ge merkezlerinden olan lisede, 2021'de Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında alınan hibeyle 1500 kapasiteli kanatlı hayvan atölyesi kuruldu.

Atölyede 500 tavuğun rutin bakımlarını yapan öğrenciler, derslikte de tavukların yemlenmesinden anatomisine kadar tüm bilgileri öğrenme fırsatı buluyor.

Derslikte teorik, atölyede uygulamalı eğitim alan öğrencilerin tavuklardan elde ettikleri yumurtalar ise okulun pansiyonunda tüketiliyor. Öğrenciler, yumurtaları paketleyerek ilerleyen süreçte gelir elde etmeyi hedefliyor.

Okul müdürü Şükrü Doğan, 9. sınıftan başlamak üzere öğrencileri tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, gıda ile yiyecek ve içecek olmak üzere 4 farklı bölüme yönlendirdiklerini söyledi.

Öğrencilerin kurulan atölye sayesinde birçok eğitimi alarak veteriner hekim olma yolunda ilerlediklerini anlatan Doğan, şöyle devam etti:

"Aldığımız hibe sayesinde kurulan kanatlı hayvancılık atölyesinde öğrencilerimize daha önce teorik olarak aldıkları dersleri uygulamalı olarak da vermeye başladık. Öğrencilerimiz burada kanatlı hayvanların yemlenmesi, bakımı, hastalıklarla mücadelesi ve aşıları gibi eğitimler alıyor. Buradan birer uzman olarak mezun olmalarını sağlayacağız inşallah. Günlük 400 yumurta üretiyoruz ancak bu sayıyı artıracağız. Bu yumurtaları satarak burada eğitim gören öğrencilerimize gelir elde edecek şekilde vereceğiz."

30-03-202230-03-2022

Yayın Tarihi: 30.03.2022