MALATYA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

“Eğitimde Yeni Paradigmalar” Konulu Konferans Düzenlendi

“Eğitimde Yeni Paradigmalar” Konulu Konferans Düzenlendi

“Eğitimde Yeni Paradigmalar” Konulu Konferans Düzenlendi

    Malatya Battalgazi Halk Eğitim Salonunda Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı, Stratejik Planlama ve Yönetim Daire Başkanı Mehmet Baki Öztürk tarafından “Eğitimde Yeni Paradigmalar” konulu konferans düzenlendi.

 Malatya Battalgazi Halk Eğitim Salonunda düzenlenen konferansa Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı, Stratejik Planlama ve Yönetim Daire Başkanı Mehmet Baki Öztürk, Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Halk Eğitim Müdürleri ve Okul Müdürleri katıldı.

  Konferansın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı; “Artık eğitimden beklenen, sürekli değişen çevrede sürekli değişmekte olan bireye odaklanmadır. Günümüzde eğitimin, bireylerde girişimci, yenilikçi ve yaratıcı olma özelliklerini desteklemesi beklenmektedir.  21. yüzyıldaki değişimlere paralel olarak, ülkemizde eğitim hizmetlerinin geleceğini etkileyebilecek değişimlerin neler olduğunu analiz ederek; bu değişimlerin eğitimden beklenen işlevleri nasıl etkilediğini değerlendirebilmek, eğitimle uğraşanlar için kaçınılmazdır. ”dedi.

  Tatlı; Bu sunu da eğitime bakış açımızı, değişimler ışığında gözden geçirecek ve bize yeni girişimci, yenilikçi ve yaratıcı olma özelliklerini aşılayacak olan Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı, Stratejik Planlama ve Yönetim Daire Başkanı Mehmet Baki Öztürk’e hoş geldiniz diyor ve kendilerine verecekleri bu konferans için sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. “dedi

  Açılış konuşmasının ardından bir sunum yapan Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı, Stratejik Planlama ve Yönetim Daire Başkanı Mehmet Baki Öztürk şunları söyledi:

 “Eğitimin temelini oluşturan paradigmaları anlamak, sadece kuramcıları değil, aynı zamanda uygulamacıları da ilgilendirmektedir. Bu anlamda, paradigma çözümlemesi, eğitimcilerin kullanacağı yaklaşım ve teknikleri belirleme sürecini kolaylaştırır. Aynı zamanda, paradigma çözümlemesi eğitimin bireyi ve toplumu dönüştürmedeki rolünü tanımlayacak bakış açısına yardımcı olur.

   Bilgiyi kullanmada düşünebilme becerisi önemlidir. Bilgi çok kolay ulaşılan bir nesne ya da bir birikimdir ama önemli olan o bilgiyi kullanmada fark yaratabilme becerisidir. Eğitimde Kendimize sürekli yeni hedefler koymalıyız. Hayata karşı donanımlı olmalıyız. Sen ne isen başkası odur.  Kazanan her zaman çözümün bir parçasıdır. Her sorunda bir çözüm görür. Her zaman bir programı vardır. Bu işi senin için yaparım der. Benim işim değil ki demez. Kaybeden her zaman problemin bir parçasıdır. Her zaman bir özrü vardır. Her çözüme bir sorun görür. Her şeye rağmen başarabiliriz. İletişimde empati yapmamız gerekir. İlişkiyi biri geriyorsa diğeri gevşetecektir. Toplumda iletişimi koparmamak gerekir. Çalışan insan hata yapar hiç hata yapmayan insan hiçbir şey yapmıyor demektir.” dedi.

  Öztürk; “Yeni paradigmaların doğurguları olarak; eğitimciler, eğitimdeki bu yeni yaklaşım ve modelleri artık uygulamak zorundadırlar. O nedenle eğitimde de çok moda olan bir söylemle ezber bozuldu  diyebiliriz. Ezberci eğitim, ezbere dayalı modellerin artık geçerliliğinin kalmadığını, karşımızdaki öğrenciyi bir papağan gibi bizi tekrarlayan ya da bizi aynen modelleyen kişiler olmadığını kabul etmek durumundayız. Eğitimde beklentimiz, değişimlere duyarlı, bireyin gereksinimlerini karşılayabilecek esnek yaklaşımların benimsenmesidir. ”dedi.

İnönü mah. Buhara cad. No 250 Yeşilyurt - 0 422 280 4400 / 0422 280 4548

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.