MALATYA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Malatya İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı Bakan Tekin Başkanlığında Yapıldı

Malatya İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı Bakan Tekin Başkanlığında Yapıldı

Malatya İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı Bakan Tekin Başkanlığında Yapıldı

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, depremden etkilenen illerden biri olan Malatya'da düzenlenen Afet Bölgesi Eğitim Öğretim Faaliyetleri Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

Bakan Yusuf Tekin, 6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketinin ardından yürütülen çalışmaları yerinde görmek üzere Malatya'da incelemelerde bulundu.

Tekin, ilk olarak Malatya Afet Koordinasyon Merkezinde düzenlenen toplantıya başkanlık etti. Vali Hulusi Şahin, milletvekilleri ile kurum amirlerinin katıldığı toplantıda ilin ihtiyaç duyduğu konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

Bakan Tekin, daha sonra il millî eğitim müdürlüğü yöneticileri ile ilçe milli eğitim müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen Afet Bölgesi Eğitim Öğretim Faaliyetleri Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Toplantıda, eğitim öğretim faaliyetlerine ilişkin yürütülen ve planlanan konular ele alındı.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Yusuf Tekin, ilk ziyaretlerini deprem bölgesine gerçekleştirdiğini belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda deprem bölgesindeki yaraların sarılma sürecinde seferberlik ilan edildiğini kaydetti. Depremde hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Bakan Tekin, toplantıda yapılan değerlendirmede Malatya'daki her bir ilçenin durumunun tek tek ele alındığını bildirdi.

Bakan Tekin, ortaya çıkan tabloda Malatya'da depremden önceki derslik sayısının 6 bin 177 olduğunu, bunların 855 tanesinin deprem nedeniyle kullanılamaz hale geldiğini, ancak Eylül ayında eğitim öğretim yılı tekrar başladığında Millî Eğitim Bakanlığı olarak bütün okullarda eğitim öğretimin sorunsuz bir şekilde başlatılacağını ve bu anlamda endişe edilmesine gerek olmadığını vurguladı.

Son atamalarla birlikte Malatya'da doluluk oranı yüzde 105'e ulaşmış durumda

Malatya'da planlanan yatırımların tamamlanmasıyla toplam derslik sayısının deprem öncesi duruma göre yaklaşık yüzde 15 oranında artacağını kaydeden Bakan Tekin şöyle devam etti: "Dersliklerle ilgili ihtiyaçların içerisinde atölye, laboratuvar gibi ekipmanlar da var, onları da hazırlıyoruz. Olayın ikinci boyutu; bu dersliklerde, okullarda ders verecek öğretmen kardeşlerimiz, arkadaşlarımız. Onlar açısından da Malatya'nın bütün ihtiyaçları karşılanmış durumda. Son atamalarla birlikte Malatya'da doluluk oranı yüzde 105'e ulaşmış durumda, yani norm fazlası öğretmenimiz oluşmuş durumda. Bu da gerekli bütün tedbirlerin alındığını gösteriyor. Öğretmen sayısı itibariyle de problemimiz yok. Öğretmen arkadaşlarımızla ilgili konaklama ve barınma hizmetleri ilgili de biz Bakanlık olarak bölgedeki on bir ilin il müdürü arkadaşımıza rica etmiştik. Tek tek öğretmen arkadaşlarımızın konaklamayla ilgili durumlarını, barınmayla ilgili durumlarını öğrenin diye. Arkadaşlarımız bizlere rakamlar verdiler. Kendi evinde kalan, evi hasarsız olan, konaklayacak yer arayan bütün arkadaşlarımızın bu şekilde dökümü yapıldı. Biz de Bakanlık olarak konaklama ihtiyacı olan öğretmen arkadaşlarımızın bu ihtiyaçlarını giderebilecek tedbirler alıyoruz."

Hızlı oluşturulabilecek çelik konstrüksiyon yapılar gibi tedbirlerin bu bağlamda organize edildiğini söyleyen Bakan Tekin, "İlave olarak Malatya'ya yeni atanan 690 öğretmen arkadaşımıza da bu şekilde irtibata geçirilerek konaklama ihtiyaçları giderilmiş olacak. İnşallah o kardeşlerimiz de hiçbir sorun yaşamadan eğitim öğretimlerine başlamış olacaklar." diye konuştu.

Diğer bir konunun öğrencilere hem akademik hem de psikolojik olarak sağlanan destekler olduğunu ifade eden Bakan Tekin, "Eksikleri gidermek için DYK kursları dediğimiz yazın kendilerine akademik destek verecek kurslar, yaz kurslarında da mümkün olduğunca eksikleri gidermeye çalışacağız. Bunların içerisinde ihtiyaç duyan öğrencilerimiz için psikososyal destek verebilecek rehber öğretmenlerimiz, rehberlik faaliyetleri yürüyecek." dedi.

Mevcut durumda taşımalı eğitimin belediye sınırları dışında yapılabildiğini ancak konteyner kentlerdeki okulların yoğunluğunu azaltmak için taşıma kapsamındaki mesafe aralığının azaltılacağını açıkladı.

Yaygın eğitim kurumlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Bakan Tekin şunları söyledi: "Bölgedeki özellikle ev kadınlarına, hem kendilerine mesleki anlamda katkı sağlayacak hem de bu süreçteki morallerini, psikolojilerini düzeltecek, yaygın eğitim kursları ciddi sayıda açılmış durumda. O da aslında bu psikososyal destek ünitesinin bir parçası olarak kabul edilebilir. 4 bine yakın orada kurs çeşidimiz var. Burada açılanlar değil açılmasını istenen kurslar varsa onlar da talep edilebilir.

Her ile koordinatör görevlendirildi

Tekin, Bakanlık olarak deprem bölgesindeki her ilde bir koordinatör görevlendirdiklerini hatırlatarak, "Biz bir aile gibiyiz, aile ortamı oluşturacağız. Aile fertleri nasıl işlerini ortaklaşa yaparlar? Biz de öğretmenlerimizden başlayıp, idari personelimizden bakanlık merkez teşkilatındaki birim amirlerine kadar bir aile havası içerisinde bu sorunları çözmek için seferber olduk. Allah yolumuzu açık etsin." ifadelerini kullandı.

23-06-202322-06-202322-06-202323-06-202323-06-2023

İnönü mah. Buhara cad. No 250 Yeşilyurt - 0 422 280 4400 / 0422 280 4548

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.