MALATYA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

“Girişimci İyi Örnekler” Projesi Protokolü İmzalandı

“Girişimci İyi Örnekler” Projesi Protokolü İmzalandı

“Girişimci İyi Örnekler” Projesi Protokolü İmzalandı

   İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TOBB Malatya İl Genç Girişimciler Kurulu tarafından ortaklaşa yürütülecek olan “Girişimci ve İyi Örnekler” projesi iş birliği protokolü imzalandı.

   Girişimci ve İyi Örnekler” projesi iş birliği protokolü imzalama törenine; İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, TOBB Malatya İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Yunus Akçin İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ateş, katıldı.

   İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada; “Toplumun bütün kesimlerinde kişisel gelişim ve kolektif etkinlik arasında bir dengeye ulaşmayı ve bu dengenin korunmasını amaçlayan bu projeyle, iyi bir meslek sahibi yetiştirme ayağında bizler işin teorisini kısmen de pratiğini veriyoruz. Ama alanda, iş sahasında bu işler nasıl olur? Girişimcilik nasıl olur? İş nasıl kurulur? Bunu yapan, bu konuda çalışan, bu işi başarmış olan değerli girişimciler ve iş adamlarımızla okullarımızda bir çalışma yapacağız. Malatya’mızda çalışan, iş kuran iş adamlarımızı okullarımızda bu iş nasıl olur? Okulu bitirdikten sonra işe başlamak için öğrencimiz ne yapabilir? Alanda hangi fırsatların var olduğunu öğrencilerimize anlatacaklar. Gençlerin bütün toplumla yüksek oranda bütünleşmelerini kolaylaştırmak ve girişimcilik ruhlarını teşvik edecekler. “dedi.    

   TOBB Malatya İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Yunus Akçin ise, Girişimci ve İyi Örnekler” projesiyle amacımız, “Ortak kültürümüzün çeşitliliğinin, ortak mirasımızın ve de ortak temel değerlerimizin daha iyi anlaşılmasını sağlayarak, her türlü ayrımcılığın yok edilmesine ve toplumun her düzeyinde eşitliğin sağlanmasına yardımcı olmaktır. ”dedi.

   Girişimci ve İyi Örnekler” projesi; Dünya’da ve Türkiye’de mesleki ve teknik eğitim sistemleri, küresel yenikliklere ve değişimlere açık, işgücü piyasası analizlerine dayalı, bireyi istihdama yönlendiren, yeterliliğe dayalı ve hareketliliği esas alan bir yapıya doğru ilerlemektedir. Ulusal ve uluslararası kuruluşlar mesleki eğitimi; işgücü piyasalarının ihtiyaç ve taleplerini de kapsayacak şekilde gerçekleştirilmesi, okul, kurum ve sektör ile iş birliği içerisinde katılımcı bir anlayışla yapılması, öğrencilerin, ulusal ve uluslararası iş piyasası alanlarına istihdamlarına imkân sağlayacak şekilde yetiştirmesi, eğitimin arz ve talep dengesi çerçevesinde yapılması ve erişimine ilişkin tüm engellerin kaldırılması, mesleki eğitimin sürekli geliştirilmesi ve kalitesinin yükseltilmesi çerçevesinde ele almaktadır. 

  Ülkemizde mesleki eğitim alanında son yıllarda gerek projeler kapsamında gerekse uygulanan politikalar çerçevesinde önemli gelişmeler sağlanmıştır. Bu gelişmelerin ivmelenmesine katkı sağlamak için ilimizde ‘Girişimci İyi Örnekler’ projesi uygulanmaya başlanacak.

İlimizdeki meslek liseleri ve teknik liselere devam eden bu yıl için 12. sınıf öğrencileri, önümüzdeki yıldan itibaren her sene bir sınıf seviyesi eklenerek, meslek liseleri ve teknik liselerin tüm öğrencileri, onlara iyi örnek teşkil edecek iş sahibi kişilerle buluşturulacaktır. Daha önce bu öğrencilerle benzer şartlara sahip olmuş, benzer bölümden mezun olmuş olan bu kişiler; kendi işini kurmuş, alanında başarılı olmuş ve kendini geliştirmiş şahsiyetler olduğu için bu buluşmalar sayesinde öğrencilerde “Ben de başarabilirim” algısı oluşturulmak hedeflenmiştir.

Bu bağlamda ayda iki kez olmak üzere konferanslar düzenlenecek, 

Bu konferanslara öğrencilerin bölümleriyle alakalı iyi örnek teşkil eden şahsiyetler davet edilecektir. Bu sayede öğrencilerin motivasyonları ve başarabilme şevkleri arttırılacak,

Daha önce aynı şartlara sahip benzer bölümden mezun olmuş bu kişiler; kendi işinin kurmuş, alanında başarılı olmuş ve kendini geliştirmiş şahsiyetler olduğu için bu buluşmalar sayesinde öğrencilerde de “Ben de başarabilirim” algısı oluşturulmak hedeflenmiştir

Bu buluşmalarda öğrencilerin alanları ile alakalı soruların cevaplanması, deneyimlerin paylaşılması, karşılaşılabilecek zorlukların nasıl üstesinden gelinebileceğinin paylaşılması sağlanacaktır. 

Ayrıca öğrencilerde girişimcilik ruhu da pekiştirilmeye çalışılacaktır. Konferansların bitiminde okullardan projeyle ilgili geri bildirim alınacaktır.


29-12-201529-12-201529-12-201529-12-2015

İnönü mah. Buhara cad. No 250 Yeşilyurt - 0 422 280 4400 / 0422 280 4548

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.