MALATYA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Ders Zili Çaldı

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Ders Zili Çaldı

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Ders Zili Çaldı

 

2022-2023 Eğitim öğretim yılı İlköğretim Haftası programı İl Müdürümüz Hatice Özdemir'in Atatürk anıtı önünde Milli Eğitim Müdürlüğü çelengini sunmasıyla başladı. Çelenk Sunma töreninin ardından Şehit Konuk İlkokulunda düzenlenen törenle devam etti.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Müdürümüz Hatice Özdemir, "Bu sene, 55 yıldır Türk Milli Eğitim hizmetinde olan Şehit Konuk İlkokulumuzda düzenlediğimiz 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının açılış törenine hoş geldiniz diyor, sizleri saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum.

Kıymetli konuklar, yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanını ve mutluluğunu sizlerle paylaşıyor, sağlık ve başarı dolu bir sene olmasını temenni ediyorum.

Okulumuzun adını aldığı Malatya Erhaç 7. Ana jet Üs Komutanlığının ilk şehidi olan Hava Pilot Yüzbaşı Fahrettin KONUK'u ve bu vatan uğruna şehadete kavuşmuş tüm şehitlerimizi sizlerin huzurunda bir kez daha sonsuz saygı ve minnetle anıyorum. Vatan toprağımızın her bir karışının bizler için namus ve şeref meselesi olarak ne denli önemli olduğunun bilinciyle, devletimizi ve milletimizi her daim bir adım daha ileriye taşımak için tarihten bu yana onu koruyup güçlendirmeyi bir görev hatta hayat felsefesi haline getirmiş bulunmaktayız. Bu temel üzerine eğitim ve öğretim faaliyetlerimizi durmaksızın sürdürmekle birlikte çağın koşullarına uygun, her daim yenilenen ve güçlenen bir yapı oluşturma gayretinin içindeyiz.

Bir milletin her alanda gelişiminin temelinde yatan en önemli unsurun eğitim olduğunun bilinciyle Milli Eğitim sistemimizi her yıl daha da ileriye taşıma arzusuyla hedeflerimizi gerçekleştirme yolunda hep birlikte adım adım ilerlemekteyiz. Unutulmamalıdır ki bir ülkenin kalkınmasının temeli eğitim- öğretimden geçmektedir. Ülkemizin ve milletimizin her geçen gün daha da güçlenmesi adına eğitim alanında atılan her adım ve yenilik, hep birlikte inşa ettiğimiz bu muazzam yapının tazelenerek daha emin, daha kuvvetli büyümesine katkı sunmaktadır. Nasıl ki bir binanın inşasında temelin sağlam atılması ve o temel üzerine konan her bir tuğlanın eksiksiz bir biçimde yerleştirilerek yükseltilmesi sağlanıyorsa, bizler de eğitim neferleri olarak Milli Eğitim sistemimizin sağlam temelleri üzerine kurulan bu değerli yapıyı yükseltmek, yenilemek ve geliştirmek üzere canla başla çalışmalıyız.

Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK' ün "Manevi Mirasım Bilim ve Akıldır" sözünden hareketle, çocuklarımıza bilimin gerçekliğini temel alan, akıl ve mantığın başarıya ve gerçekliğe ulaşmadaki temel yapılar olduğu bilincini aşılayarak onların gelecekle olan bağlarını kuvvetlendirmek temel hedeflerimizin başında olmalıdır. Bu düsturdan hareketle çocuklarımıza sağlam bir gelecek bırakmış olmakla birlikte onların da gelecek nesillerle olan bağlarımızı Milli Eğitim sistemimizin temel ilkelerine sadık, bilimin ve sanatın aydınlattığı yolda birer elçi olacağından hiç şüphemiz olmayacaktır.

Değerli Öğretmenlerim,

Sizler, geleceğimizin mimarı çocuklarımızın hedefledikleri bireyler olma ve kendilerini gerçekleştirme yollarında onlara model olan birer rehbersiniz. Sizlerin önderliğinde çocuklarımızın yüreklerine ve genç dimağlarına ekilen tohumlar günü geldiğinde yeşererek birer ormana dönüşecektir. Ailelerinden sonra artık eğitim yuvalarında sizleri örnek alacaklar.  Eğitim-öğretim hayatları boyunca her birine aynı sevgi ve şefkatle, bilgi birikimlerinizin dışında sevgi, saygı, hoşgörü ve geleceğe iyi birer insan olma yolunda emin adımlarla ilerleyen, vatanına, bayrağına ve milletine bağlı bilinçli bireyler yetiştireceğinizden hiç şüphemiz yoktur. Sizleri de bugünlere getiren öğretmenleriniz gibi yeni nesiller sizler sayesinde yetişecek ve gelişecektir.

Sevgili Öğrencilerim,

Dünyaya geldiğiniz andan itibaren sizleri büyütüp tam da bugünlere hazırlayan ailelerinizle birlikte artık ikinci yuvanız olan okullarınıza kavuştunuz. Şunu belirtmek isterim ki siz isterseniz hayatı büyük bir sahneye dönüştürebilirsiniz. Eserlerimizi tüm dünyaya göstermek sizlerin elinde. Her birinizin birer sanatkâr olduğunu biliyorum ve geleceğe kendinden emin bireyler olarak sanat eserleri bırakacağınıza gönülden inanıyorum. Bu yeni eğitim-öğretim yılını mutlu, sağlıklı ve başarı dolu geçirmenizi diliyorum.

Saygıdeğer Velilerimiz,

Bugün sizlerle birlikte çocuklarımızı ikinci yuvaları olan okullarına kavuşturmanın heyecanı ve mutluluğunu paylaşıyoruz. Emanetiniz olan çocuklarımıza eğitim-öğretim hayatlarında başarıya ulaştırmada sizlerin de destekleriyle gayret göstereceğiz. Eğitimin ve öğretimin sacayağını oluşturan öğretmen-öğrenci-veli üçgeninde sevgi, saygı ve hoşgörünün başarıya ulaşmadaki temel hedeflerini de dikkate alarak hep birlikte yarınlara yürüdüğümüz bu yolda çocuklarımızın ellerinden tutmaktan mutluluk duymaktayız." dedi.

Vali Hulusi Şahin, "Malatya da 166 bin öğrencimiz ders başı yapıyor bunun yanında 10 bin kadar yeni öğrencimiz bu yıl birinci sınıfa başlayacak. Hepsine başarılar diliyorum." dedi.

Programda öğrencilere kitapları dağıtıldı.

12-09-202212-09-202212-09-202212-09-202212-09-202212-09-202212-09-2022

İnönü mah. Buhara cad. No 250 Yeşilyurt - 0 422 280 4400 / 0422 280 4548

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.