MALATYA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Yıl Sonu Karne Dağıtım Töreni Düzenlendi

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Yıl Sonu Karne Dağıtım Töreni Düzenlendi

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Yıl Sonu Karne Dağıtım Töreni Düzenlendi

    Battalgazi   Gazi  İlkokulunda  düzenlenen karne törenine,  Vali Mustafa Toprak,  Vali Yardımcısı  Abdul Kadir Duran, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nurcan Berber, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile veliler katıldı.

  Malatya Valisi Mustafa Toprak, karne dağıtım töreninde velilere çağrıda bulunarak, “Öğrenciler sadece karnesindeki not durumuna göre değerlendirilmesin” dedi.

  Vali Toprak,” Malatya´ya geldik ve güzel şehrimizin güzel insanlarıyla birlikteyiz. Burada bütün güzellikleri hep beraber yaşayacağız. Karne dağıtım töreni için okulumuzda bulunmaktayız. Ülkemizi, milletimizi vatandaşlarıyla daha iyi yaşatmak, güzelliklerle buluşturmanın temelinde bulunan en önemli nokta eğitimi ve öğretimi güçlü kılabilmektir. Çocukların bir yıllık emeklerinin karşılığını alırken yaşadıkları sevinçlere ortak olmak istedik. Tüm gençlerimize, çocuklarımıza güzel gelecekler diliyorum. Yarınlarımızın daha iyi olabilmesi için çocuklarımızı daha iyi eğitmek zorundayız. Onları ülkemizin değerleriyle bütünleştirmek gerekiyor.” dedi.

  Öğrenciler ve velilere tavsiyelerde bulunan Vali Toprak, "Çocuklarımız tatile girecekler. Çocuklarımızın daha fazla kitap okumalarını, kendilerini geliştirebilmelerini diliyorum. Buradan anne ve babalara da özellikle şunları söylemek istiyorum. Çocuklarınızı kötülüklerden esirgediniz. Aynı şekilde devam edin. Okullar açılıncaya kadar çocuklarımızı sevgiyle buluşturalım, onların oynamalarına fırsat verelim, kitap okumalarını teşvik edelim. Gerekiyorsa onlar kitap okurken, bizler de televizyonları kapatıp onlarla kitap okuyalım. Karnelerde düşük notlar olabilir. Bunlar düzeltilecek şeylerdir. Çocuklarımızın psikolojisinden iyi anlayarak, onları kırıp dökmeden güzelliklerle buluşturmamız lazım. Malatya´ya baktığımızda 770 yakın okulumuz var. Bugün yaklaşık 166 bin 425 öğrencimiz karne alıyor. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında bir taraftan fiziki mekânlarda derslik başına düşen öğrencileri azaltmak adına yapılan inşaat çalışmaları devam ediyor. Okul öncesi eğitim oranlarımızı daha da yükseltmek adına çalışacağız" şeklinde konuştu.

  Daha sonra Öğrencilere ve Merkezi Ortak Sınavlarda dereceye girerek tam puan alan öğrencilere, Vali Mustafa Toprak, Vali Yardımcısı Abdul Kadir Duran, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, karnelerini ve yıl sonu hediyelerini verdi. Öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekiminin ardından karne töreni sona erdi.


17-06-201617-06-201617-06-201617-06-201617-06-201617-06-201617-06-2016

İnönü mah. Buhara cad. No 250 Yeşilyurt - 0 422 280 4400 / 0422 280 4548

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.